Nalazite se u > Zdrava prehrana

 Poštovani kupci,
 
Zadovoljstvo nam je obratiti Vam se s ponudom iz našeg poznatog i kvalitetnog asortimana kruha, koji je bogat izvor bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari, što sačinjavaju temelj čovjekove zdrave ishrane.
Potražnja za prirodno proizvedenim namirnicama posljednjih godina je jako porasla, tako da uzgoj prirodne hrane nije samo trend, nego i svakodnevna potreba prema kojoj se čovijek sve brže okreće. S druge strane to je i ekološki imperativ.
Način prehrane koji se počeo razvijati zasniva se na namirnicama koje zadovaoljavaju najmanje 10% dnevnih potreba za više hranjivih tvari, kao što su vitamini, kalcij, željezo, proteini i celuloza.
Žitarice su uz povrće najveći  izvor dragocijene vlaknaste strukture dok  je suvremena rafinirana hrana lišena tog balasta.
Važno je da vaš dnevni jelovnik bude sastavljen s namirnicama koje imaju dovoljno takozvanih balastnih tvari, koje su vrlo važne za rad probavnih organa i za izlučivanje štetnih tvari iz organizma. Hrana bogata biljnim vlaknima sprečava debljanje, a cijelo, neoljušteno zrno svih žitarica najbogatiji je i najkvalitetniji izvor biljnih vlakana.

             
Pšenična klica sadrži obilje fosfora, kalija, kalcija, magnezija, željeza i drugih minerala, bogato je izvorište naročito vitamina E, dok veći postotak  posija u kruhu daje više biljnih vlakana, a dodavanjem se sjemena sezama i maka kruh znatnije obogaćuje proteinima.
 -Alpski kruh
Za visoku kvalitetu Alpskog kruha koriste se punozrnate žitarice, sjemenke lana, suncokreta i bučinih koštica.
Poznati Kruh ispod peke  proizvodi se iz raženog, kukuruznog, pšeničnog i graham brašna, posebnim tehnološkim postupkom koji mu daje specifičan okus i aromu. Kruh ispod peke vrlo je omiljen kod makrobiotičara i vegetarijanaca.
Kruh Graham obogaćen je bjelančevinama i balastnim tvarima, te nalazi svoje mjesto u dijetalnoj ishrani dijabetičara i potrošača s teškoćama probave.
Vrlo su poznati naši trajni pakirani kruhovi:
Toast, Biomix i  Sovital
koji svojom kvalitetom zadovoljavaju i najzahtjevnije želje širokog kruga potrošača.
 
Da su proizvodi koji se nude na tržištu kvalitetni i zdravi za prehranu, jamči  u prvom redu kvaliteta sirovine , zatim razvitak tehnologije, proizvodnje, stručni kadar, te kontrola i nadzor uspostavljanja sustava.
Takvu garanciju Vam sa sigurnošću nudi "Radnik   Opatija d.d., koji je u prostorima nove pekare usavršio tehnologiju i prilagodio proizvodnju zahtjevima tržišta.
Stalnu kvalitetu i asortiman sirovina jamči priznati proizvođač  brašna "Čakovečki mlinovi".
 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se