Nalazite se u > Zdrava prehrana

 Poštovani kupci,
 
Zadovoljstvo nam je obratiti Vam se s ponudom iz našeg poznatog i kvalitetnog asortimana kruha, koji je bogat izvor bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari, što sačinjavaju temelj čovjekove zdrave ishrane.
Potražnja za prirodno proizvedenim namirnicama posljednjih godina je jako porasla, tako da uzgoj prirodne hrane nije samo trend, nego i svakodnevna potreba prema kojoj se čovijek sve brže okreće. S druge strane to je i ekološki imperativ.
Način prehrane koji se počeo razvijati zasniva se na namirnicama koje zadovaoljavaju najmanje 10% dnevnih potreba za više hranjivih tvari, kao što su vitamini, kalcij, željezo, proteini i celuloza.
Žitarice su uz povrće najveći  izvor dragocijene vlaknaste strukture dok  je suvremena rafinirana hrana lišena tog balasta.
Važno je da vaš dnevni jelovnik bude sastavljen s namirnicama koje imaju dovoljno takozvanih balastnih tvari, koje su vrlo važne za rad probavnih organa i za izlučivanje štetnih tvari iz organizma. Hrana bogata biljnim vlaknima sprečava debljanje, a cijelo, neoljušteno zrno svih žitarica najbogatiji je i najkvalitetniji izvor biljnih vlakana.

             
Pšenična klica sadrži obilje fosfora, kalija, kalcija, magnezija, željeza i drugih minerala, bogato je izvorište naročito vitamina E, dok veći postotak  posija u kruhu daje više biljnih vlakana, a dodavanjem se sjemena sezama i maka kruh znatnije obogaćuje proteinima.
 -Alpski kruh
Za visoku kvalitetu Alpskog kruha koriste se punozrnate žitarice, sjemenke lana, suncokreta i bučinih koštica.
Poznati Kruh ispod peke  proizvodi se iz raženog, kukuruznog, pšeničnog i graham brašna, posebnim tehnološkim postupkom koji mu daje specifičan okus i aromu. Kruh ispod peke vrlo je omiljen kod makrobiotičara i vegetarijanaca.
Kruh negropan obogaćen je bjelančevinama i balastnim tvarima, te nalazi svoje mjesto u dijetalnoj ishrani dijabetičara i potrošača s teškoćama probave.
Vrlo su poznati naši trajni pakirani kruhovi:
Toast, Biomix i  Sovital
koji svojom kvalitetom zadovoljavaju i najzahtjevnije želje širokog kruga potrošača.
 
Da su proizvodi koji se nude na tržištu kvalitetni i zdravi za prehranu, jamči  u prvom redu kvaliteta sirovine , zatim razvitak tehnologije, proizvodnje, stručni kadar, te kontrola i nadzor uspostavljanja sustava.
Takvu garanciju Vam sa sigurnošću nudi "Radnik   Opatija d.d., koji je u prostorima nove pekare usavršio tehnologiju i prilagodio proizvodnju zahtjevima tržišta.
Stalnu kvalitetu i asortiman sirovina jamči priznati proizvođač  brašna "Čakovečki mlinovi".